З Україною в серці

Українські поети, починаючи від великого Кобзаря, завжди були духовними вождями та поводирями нації. Зараз, коли наша Україна у вогні війни, багато представників творчої інтелігенції служать вірою і правдою українському народові чи то зі зброєю в руках, чи у волонтерськім строю, чи то стали справжніми амбасадорами від України на міжнародній арені і віщують правду про цю криваву війну з найпрестижніших світових майданчиків. Усі разом вони вносять неоціненний вклад у нашу Перемогу.

Саме про таких яскравих представників української нації йшлося на патріотичному заході, який відбувся 12 квітня.

У святі «З Україною в серці» взяли участь представники 5-В, 6-А, 9-А, 9-Б, 9-В та 11-В і 11-А класів. На заході прозвучали найкращі зразки патріотичної поезії представників «розстріляного відродження», «шістдесятників», а також вірші тих поетів, які нині перебувають на передовій. На жаль, деяких з них, зокрема Максима Кривцова, Вікторії Амеліної, Юрія Руфа, вже немає серед живих – вони віддали своє життя за Батьківщину. Тому наш захід став своєрідною даниною пам’яті їх світлим душам.

З великою майстерністю та натхненням читали учні і свої власні вірші, присвячені Україні, співали патріотичні пісні, віртуозно виконували танцювальні номери.

Тепла атмосфера панувала в актовому залі. Юні артисти змогли об’єднати глядачів високим духом патріотизму і донести до них головну думку заходу: тільки в єдності та самовідданій любові до України наша сила. Слава Україні!

Організаторами свята були вчителі Слєпцова О.В., Шельвінська В.А., Чуткова Т.С.